29.1.2015

KIRPPISTELYTYYLI

Lapsille valitsemieni vaatteiden tulisi olla mukavia, käytännöllisiä, ekologisia ja mieluusti myös yhtä värikkäitä kuin kantajansakin. En mielelläni tue halpishikipajojen toimintaa, toisaalta monien ekologisten yritysten mallistot ovat liian tyyriitä ainakin meidän useampilapsisen perheen vaatehankintoihin. Mission impossible?
Onneksi on olemassa kompromissiratkaisu; käytettynä hankittu vaate vierailee useassakin eri vaatekaapissa ennenkuin se on kirjaimellisesti loppuunkulutettu - sitten sen voi leikellä vaikka räteiksi tai matonkuteiksi, tai kierrättää energiajakeeseen.

Voisin kulkea kirppiksillä haahuilemassa vaikka joka päivä, mutta ajanpuutteen vuoksi on tyytyminen pikaisiin viikottaisiin vierailuihin (joilta palaan yleensä mukanani sylintäydeltä Aivan Välttämättömiä hankintoja...) 
Tässä epämuotibloggauksessa esittelenkin ihanimmat pilkkahintaiset löytöni, joista ainakin muut kirppiskonkarit ihastuvat takuulla. ;)Villervallan herkullinen jäätelöhaalari (4€) oli viimekesänä kuuminta hottia pikkubeben (kuvassa kauneusunilla) päällä. (Nyt puku koristaa lastenhuonetta, se siitä vaatekaappijatkumosta sitten.)


Seppälän suloinen kuumailmapallomekko (3€) otettiin käyttöön kun helma ylsi hädintuskin vauvan nilkkoihin, koristeeksi se päätyi kun ei mennyt enää edes tunikasta.
(Eli aivan liian pian!) Me&I:n raikkaat tunikat kävivät jo isosiskon käytössä, ja odottavat nyt pikkutyttären kasvamista, mutta kilpparipaita pääsi juuri käyttöön (yhteensä 8€).
Leijona-haalari (joka onkin kallein kirppikseltä ostamani lastenvaate; 10€) pestiin puettavaksi uudelleen ja uudelleen ja uudelleen...
  

Jonkun itsetekemä hellunen huppari on jo hihoista kittana,
mutta pitkähihaisen päällä se palvelee vielä pitkään. <3 (2€)


Voin melkein nähdä perheen pikkuisimman punaiset kumpparit jalassaan ja marjakori käsivarrellaan kyykistelemässä mustikkamättäillä näissä suloisissa jonkun itsetekemissä metsäisissä huppareissa ensi syksynä. :) (yhteensä 8€)


Tämän Metsolan froteehaalarin ostin aivan uudenveroisessa kunnossa neljällä eurolla! Samanhenkisen puvun bongasin sisarusten vauvakuvista seitkytluvulta.


Tunikaa ja paitaa kivoissa kuoseissa. (yhteensä 3€)
 


Näistä isompienkin lasten kaapeissa käyneistä Metsolan ja Me&I:n pehmoista pöksyistä maksoin yhteensä kympin. (Mukana jokunen jonkun muun itseompelemanakin.


Småfolkin vekkulikuoseja (yhteensä 8€)


Eri paikkakunnalta bongatut Metsolan mustavalkoiset (yhteensä 7€).


Palloa ja pilkkua muutamalla eurolla. :)


Aarikkapotkuhousuihin (2€) sonnustautunut kävi möyrimässä vaatekasassa ja ryömi henkariin takertuneena karkuun...Sirppanan herkkä Polarn O.Pyretin kauristunika. <3 (5€)


Tämä Småfolkin talvinen Lumiukkopaita oli pakko saada! (7€)


Me&I:n Sydänpyllyhousut löytyivät huutiksesta, hintaa hurjasti pudottanut läntti lähti tahranpoistoaineella... :) (postikuluineen 8€)

Ja sitten on vielä se Maxomorran Joutsenjumpsuit (3€) ja pallopyjama (2€), Me&I:n haipaita (50cnt), Tintun hiippalakki (1€), Metsolan ruskea froteehaalari (5€), sekä kaikki ne muut värikkäät peruspukineet, ulkovaatteet, hatut, kengät, kirjat, lelut... Löytöjä!

2 kommenttia:

 1. Anonyymi29.1.15

  Tekis mieli heti pinkaista kirpparille tästä!!!
  Tosi kivoja löytöjä :)
  Taitaa sielläpäin olla enempi hinnat kohdillaan. Täälläpäin ihmisillä on kilahtanut hinnoittelun suhteen kun se kirppismyynti on niin IN. Välillä ihan sapettaa kun peruslasten bodykin voi olla 4-6e!!!
  Jonna V.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirppikset vievät kyl mukanaan. :)
   Hintataso vaihtelee kovasti täälläpäin, mutta tuon lähimmän suukaupungin isolla kirppiksellä on aina hyvä hinta-laatusuhde (toki muutama ylihinnoiteltu pöytä silläkin.) Joo, usein se kirppiksen idea tuntuu tyystin unohtuvan; ei vaatteesta ole tarkoituskaan saada just samaa hintaa takaisin. :)

   Poista

Jätä risuja, ruusuja, terveisiä, toiveita, linkkivinkkejä -
jokainen kommentti on kullanarvoinen. :)