7.4.2015

ROINANRAIVAUSTA

Kaiken tämän länsimaisen yltäkylläisyyden keskellä tulen nykyisin paljon paremmalle mielelle tavaran poistamisesta, kuin uuden ostamisesta. Olen oppinut käyttämään harkintaa jopa kirppiksillä ja alennusmyynneissä, mistä ennenmuinoin saattoi tarttua mukaan kaikenlaista aivan kummallista krääsää kun ajattelin että "Tätä voi vielä joskus tarvita", tai "Kun kerran halvalla saa."

Synnyilahjaksi saamani roinanraivaamisgeeni soti aikoinaan melkolailla puolison hamstraamisvimman kanssa, ja vaikka ne varalenkkareiden varalenkkarit, tyhjät maalipöntöt, neljättoista remonttihousut, hiekkapaperiksi hankautuneet kylpypyyhkeet, säröilevät astiat ja kaikenmaailman pussinsulkijat onkin roudattu ulos talosta jo osoitteenmuutoksen yhteydessä, pitävät alati vaihtuvat vuodenajat, kasvavat lapset ja vieläkin hieman paikkaansa hakeva sisustus huolta siitä, että turhaksi käyvää rompetta ilmaantuu kaappeihin edelleen vähän väliä.

Onneksi toisen roska voi olla toisen aarre. 


Kuluneen viikonlopun aikana päätin päästä eroon taas ainakin sadasta esineestä.
Määrä moninkertaistui jo alkumetreillä, kun perkasin lisäksi pihavaraston ja pengoin myös autotallin kirppis-laatikot. Lapsetkin osallistuivat tavaranpoistotalkoisiin suosiolla, ja kantoivat yllättävän reilun kortensa kekoon. (Vauvakin, omalla tavallaan...)

Siinä lajitellessani löysin samalla kaikenlaista kauan kadoksissa ollutta, sain maalattua keittiön seinän remppaseiskan rippeillä taas puhtaanvalkoiseksi vauva kainalossani, ja ommeltua revenneestä vanhasta lakanasta ja retrokankaasta kuopukselle ihanat valmiiksi pehmoiset petivaatteet. (ne ovat tämän jatkoajan ansiosta taatusti ekologisemmat kuin ne luomupuuvillaiset pussilakanat joita netissä kuolasin!)


Osan tavaroista möin, mutta työnnettävä ruohonleikkuri vaihtui Reilun kaupan kahvipakettiin ja melkoinen määrä "Bermudan kolmioon" (=talon seinustalle) kuskatusta tavarasta katosi facebookin kirppispalstalaisten toimesta kun he kävivät niitä siitä luvan kanssa noutamassa. Huomenna teen vielä muutamat kaupat, vien melkoisen tavarakuorman Punaisen Ristin keräykseen, ja roskaksi tuomitut rojut kierrätyspisteisiin.

Sitten onkin aika aloittaa taas hieman puhtaammalta pöydältä, ja ostella asioita vain todelliseen tarpeeseen, esimerkiksi jos jonkun kumpparista irtoaa pohja, toisen kolmesti paikatut tuulihousut repeävät taas uudesta kohdasta, tai kun joku tajuaa ettei mulla hänellä ole toukokuussa häämöttävään balettinäytökseen mitään päällepantavaa... Oh well - yritys hyvä, aina on kuitenkin varaa parantaa. :) 

7 kommenttia:

 1. Anonyymi7.4.15

  Tästä innostuu itsekin raivaamaan!
  Mä koen hankaliksi kaikki semmoset tavarat jotka ovat menossa pian pois käytöstä. Eli esimerkiksi en siis malta luopua tietyn koon lasten vaatteista kuin vasta pakon edessä, ja sitten jään pohtimaan oliko tämänyt se vaate mikä joutaa suoraan kirpulle vain lahjotukseen vai siskolle lainaan vai jemmaan muistoksi. Plaah :/
  Keittiönkaapit ovat myös hyviä löytölaareja sillä ainakin meillä käytössä on oikeastaan vain ne yhdet ja samat astiat.

  Jonna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta! Meillä on niin onnettoman piskuinen keittiö, eikä ainuttakaan laatikkoa, joten astioiden määrä on aika vähäinen. ;)
   Ja tiedän tuon tunteen - kun ei raaskis... :D

   Poista
 2. pilli7.4.15

  mihin kierrätykseen raahessa voi viedä muovijuttuja? niinku kukkapurkkeja, pyykkikori tai pakasterasioita? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me kuskaamme muovijutut puhdistettuna oman pihan energiajaepönttöön (ei siis sekajätteisiin). Vuoden alussa muovia aletaan kerätä ja kierrättää kaikkialla, kuulemma! :)

   Poista
 3. VAU! Oletpas ollut taasen oikea tehopakkaus <3!
  100 tavaraa on paljon - siinä joutuu jo tosissaan tonkimaan laatikoita ja komeroita. Vaan on se ihana tunne kun jäljelle jää vain mieluisia ja oikeasti tarpeellisia tavaroita. Mukavaa viikonloppua sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin vois kuvitella, nuo tavarat kuitenkin irtosivat melko herkästi. Kirjastosta lainattu FengShui-opus vaan yllyttää luopumisintoa... :) Raivaus on jatkunut vähitellen pitkin viikkoa, rikkinäiset jutut odottavat korjausta/huoltoonvientiä, ja lainassa ollutta on palautettu - kohta meillä on varmaan vaan patjat lattialla. ;)

   Poista
 4. Ever wanted to get free Google+ Circles?
  Did you know you can get these ON AUTOPILOT AND TOTALLY FREE by registering on Like 4 Like?

  VastaaPoista

Jätä risuja, ruusuja, terveisiä, toiveita, linkkivinkkejä -
jokainen kommentti on kullanarvoinen. :)