26.11.2014

TOPVITONEN

Jokaisen kodissa on varmasti/toivottavasti ainakin muutama sellainen esine tai asia, mikä saa hyvälle tuulelle näköpiiriin osuessaan. Sen ei tarvitse olla arvokas tai erityisen uniikkikaan - tärkeintä, että se ilostuttaa katsojaa, ja tekee kodista omannäköisen.

Minun topvitoseni tulee tässä; 


1. Punainen piironki


Tämä huonekaluvanhus on aivan ehdoton ykkössuosikkini.
Isovanhempani saivat sen häälahjaksi joskus 40-luvulla, sittemmin se siirtyi isäni haltuun kunnes minä ennakkoperin tämän viitisen vuotta sitten.Moneen tarkoitukseen taipunut mehukatinvihreä ja kukertavan viininpunainen lipasto istuu ihmeenkin hyvin nykyiseen olinpaikkaansa lastenhuoneessa. Sen uumeniin on jemmattu melkoiset määrät tukkapinnejä, pompuloita, värikyniä, hamahelmiä, keijuja, koruja, piirrustuksia, höyheniä ja muita viisivuotiaalle tärkeitä aarteita.

2. Ruokailuyhmä 

Vitosella kierrätyskeskuksesta pelastettu pyöreä pöytä on parhaimmillaan, kun sen ympärille on kerääntynyt lauma omia ja muiden lapsia syömään, askartelemaan tai pelaamaan. 

Värikkäiksi maalaamani (yhteensä) yhdeksän pinnatuolia on haalittu sieltä täältä ja osalla on tunnearvoakin; kaksi on peräisin omasta lapsuudenkodistani ja kaksi ystäväni vanhemmilta.
Tuolien pohjaan olen kirjoitellut erilaisia elämänohjeita joihin havahtuu viimeistään siivouspäivänä, kun tuolit nostetaan pöydälle väärinpäin.

3. Teeastiasto

Kirppikseltä kotiin kannettu siro teeastiasto koostuu kahdeksasta eriväristä kultasomisteista kupposesta, sekä aseteista. Kunpa näille löytyisi vielä jokin kätevä säilytyspaikka, missä niitä voisi ihailla silloinkin, kun eivät ole käytössä. 

4. Shakkipöytä

Tämän kookkaan sohvapöydän ostin kahvipaketilla kirppispalstan kautta. Valkoisella maalilla ja kylpyhuoneremontin ylijäämälaatoilla koristeltuna pinnasta tuli kaunis, ja se hohtaa hienosti kynttilänvalossa. 


Puiset, suuret shakkinappulat on saatu mieheni vanhemmilta. En ole raaskinut maalata nappuloita uudelleen, sillä niiden kulunut pinta on minusta kaunis.

5. Omenaverhot


Viimeinen kohta piti valita Vallilan Kaleidoskooppitapetin, Finlaysonin Elefanttilakanoiden, omista valokuvista tehtyjen suurennoksien, ja eteisen kuramaton (no se ilostuttaa aina kun on niin käytännöllinen!) välillä, mutta koska näitä Vallilan omppukuosisia verhoja ei enää valmisteta eikä niitä löydy edes käytettynä enää mistään, lasken nämä tärkeämmiksi. :)
Alunperin verhoja oli vain yksi, mutta puolitin sen kun asuin vielä toisessa kaupungissa ja vasta puuhasimme yhteenmuuttoa mieheni kanssa. Toinen puolikas roikkui siis jo remonttikodin keittiönikkunassa, ja toinen puolikas rivitaloasuntoni olohuoneessa punaisen sohvan parina. Nyt verhot ovat - ja pysyvät - yhdessä.

Mitkä ovat sinun kotisi kivoimmat jutut?

2 kommenttia:

  1. Tuo ykkönen on sitten suloinen! Kiva postausidea tämä top5 kodin suosikit. Omat aarteeni ovat ryijy, tehtaan seinäkello, vanha kaappi, tammituoli ja oma vauvakirjani. Osa noista löytyy Instagram kuvissani #kenkataloneukko.

    VastaaPoista
  2. Totta, oma ja lasten vauvakirjat ja valokuvat ne taitaisivat olla niitä, joita ei voisi mikään raha koskaan korvata.

    VastaaPoista

Jätä risuja, ruusuja, terveisiä, toiveita, linkkivinkkejä -
jokainen kommentti on kullanarvoinen. :)