1.12.2014

JOULUKALENTERILAATIKOT

Tehotuotettujen adventtikalenterien vastustajina (eikaivaiskaan - ne ovat vaan kamalan tylsiä!) meidän täytyi tänä(kin) vuonna kehittää lapsille jotain aivan erityisen mukavaa Joulunodotusta jouduttamaan. Päädyimme puolison kanssa yön pimeinä tunteina askartelemaan tyhjistä karkkirasioista kolme salaista, toiminnallista yllätysjoulukalenteria; kaaos oli kamala, mutta lopputulos (ainakin lapsien mielestä) huikea. :)

Pienen Prinsessan (Liian) Kimmaltava kalenterilaatikko valmistui käyttämällä kosolti kimalletta, välkehtivää lahjapaperia, sädehtivää nauhaa, lehdistä leikeltyjä kuvia ja vanhoja nappeja. Pujottelin vielä siimansilmukoihin helmiä, joita siirtämällä voi aivan itse laskea montako yötä Jouluun vielä on. Tytär ihaili takanreunalla odottavaa laatikkoaan pitkin päivää, ja laski helmet moneen kertaan. *syrämmiä*


Pienen Pojan supersankarikalenterin puoliso päällysti ruskealla paperilla, ja leikkasi koristeeksi paperihiutaleita, sekä lehdestä löytyneitä kivoja kuvia. (Arjen supersankaruutta on se, kun aikuinen mies saksii tonttulakkia Spidermanille siksi, että tietää lapsen siitä ilahtuvan. :) ) Laatikon pohjalla on paperinauha, mihin on piirretty 24 laatikkoa - nauhan saa rullata auki ja ruksia päivämäärän peittoon. Poika oli kaikesta niiin innoissaan, ettei ollut uskoa että idean takana olimme "vain" me, eivätkä esimerkiksi kaikkivoipaiset tontut. :)
Vanhimman viikarin vinkeyskalenteri päällystettiin kauttaaltaan sarjakuvilla, vitseillä ja teksteillä ennenkuin se pyöräytettiin kontaktimuoviin. Minijoulukalenteri laatikon sisällä havainnollista jääljellä olevia päiviä. Sain esikoiselta kannustavaa palautetta, vaikka olin juuri joutunut takavarikoimaan siltä tabletin, emmekä periaatteessa olleet puheväleissä; "AIVAN MAHTAVA! Mä haluan sitten säästää kaikki laput ja jutut mitä sää sinne laitat."


YLLÄTYKSET


Kuluvan kuun kahtenakymmenenäneljänä päivänä mukelot löytävät laatikoistaan jonkin pienen, tai vähän suuremman yllätyksen. Leivottiin torttuja (niistä tuli mauseita; kukkasia, hiutaleita, tähtiä - purjevenekin! :)), koristeltiin led-valosarjoja, kasattiin piparkakkutalo ystävien kanssa, vietiin tuliaisia löytöeläinkodin väelle, valittiin ja paketoitiin lahjoja Mannerheimin Lastensuojeluliiton Joulupuu-keräykseen (tyttäreni kirjoitti korttiin huterin tikkukirjaimin; HYVÄÄ JOULUA YSTÄVÄ, ja viisivuotias selitti myöhemmin kuinka he olivat ostaneet lahjan ilkeille lapsille - hieman siis piti vielä keskustella miksi joku voi jäädä ilman lahjaa Jouluna...), käytiin Joulukonsertissa, uimahallissa ja pulkkamäessä, haettiin ja koristeltiin kuusi, leikeltiin paperitähtiä... Vain mielikuvitus on rajana. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä risuja, ruusuja, terveisiä, toiveita, linkkivinkkejä -
jokainen kommentti on kullanarvoinen. :)