29.3.2015

PÄÄSIÄISTÄPINÄT


"Viis yötä virpomispäivään!" Tytär hihkaisi iloisesti jo tiistaina. Sen jälkeen olemmekin miltei yhtä soittoa saaneet kuulla kuinka ihananmahtavansöpöstä on kun kohta on PÄÄSIÄINEN, ja saa KARKKIA! :) Suklaamunia meille ei osteta sillä maidottomat versiot maksavat ainakin erikoisliikkeissä melkoisesti, mutta pääsiäismunan muotoiseen pahvirasiaan kätketyt karkkiaarteet ajavat helposti saman asian. Joskus yllätykseksi on kätketty karkin lisäksi myös lupaus luontoretkestä, uimahallireissusta tai lautapeli-illasta koko porukalle, voittaa muovikrääsän taatusti mennen tullen.


Yksi lapsistamme voisi herkutella syömällä pelkästään laatikkokaupalla luomumämmiä kauravaniljakastikkeen kanssa, ja minä odotan kovasti pashansyöntiä. Tämä Chocochilin vegaaninen versio todettiin viimeksi niin herkulliseksi, että näitä on tehtävä tänä vuonna ainakin kaksi!


RAIKAS PASHA

1dl soijavispikermaa
puoli pakettia maustamatonta soijatuorejuustoa (esim. Tofutti)
1rkl Keijua
0,25dl sokeria
puolikkaan sitruunan raastettu kuori
1rkl sitruunamehua
1rkl rusinoita
5 kuivattua aprikoosia silputtuna
2rkl mantelirouhetta 



Mittaa kerma kulhoon ja vispaa se sähkövatkaimella kuohkeaksi. Lisää joukkoon soijatuorejuusto, margariini ja soijajogurtti ja vispaa tasaiseksi. Mausta sokerilla, sitruunan kuorella ja sitruunamehulla. Lisää rusinat, silputut aprikoosit ja mantelirouhe. Vuoraa kahvinsuodatin suodatinpussilla ja kaada pashamassa suodattimeen. Vuoraa pashan päällinen kelmulla ja laita lautanen suodattimen päälle painoksi. Anna massan valua suodattimessa jääkaapissa yön yli. Kumoa pasha lautaselle ja irrota suodatinpaperi varovasti. (linkki; chocochili.net)


Pashan lisäksi lupasin tehdä lasten kanssa muffinsseja, vaikka leipominen heidän kanssaan onkin usein melkoisen hermojaraastavaa puuhaa... Samalla kun yksi on ehtinyt kaataa taikinaan omin neuvoin sen seitsämännen suolalusikallisen, on toinen pölläyttänyt jauhot lattialle ja kolmas kadehtii jo etukäteen kuka saa nuolla kulhot. Näiden porkkanamuffinssien teko meiltä kuitenkin sujui hienosti: lapset mittasivat ainekset tarkasti, sekoittelivat huolella ja täyttivät vuokat kieli keskellä suuta konttausikäisen kuopuksen pengastaessa onnellisena keittiön kaappeja.

TIPU(TTOMAT)MUHVINSSIT 10kpl

1dl hienoksi raastettua porkkanaa
1,5dl fariinisokeria
2,5dl kauramaitoa
1dl rypsiöljyä
3,5dl vehnäjauhoja
2rkl perunajauhoja
1,5tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
1tl kanelia

Sekoita nesteet ja sokeri toisessa kulhossa, ja kuivat aineet toisessa. Yhdistä ainekset ja lisää hienoksi raastettu porkkana. Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia. (Chocochilin alkuperäinen ohje löytyy tästä.)


Palmusunnuntain vihdoinkin koittaessa tytär koristeli viisi merenrannalta hakemaamme pajunoksaa silkkinauhoin, tarroin, helmin ja kimallelangoin. Kun tämä kullanhohtoinen kevätnoita sitten sai itsensä peilin äärestä ihastelemasta upeaa silmämeikkiään, lähti hän kori käsivarrella keikkuen, tyllihameesta kehitelty tukka hulmuten pimpottelemaan reippaasti naapuruston ovikelloja; "Saako virpoa?" 

ILOISTA PÄÄSIÄISTÄ! :)



PS. 
Pääsiäisloman aikaan tein lähtöä illanviettoon, kun tyttäreni huomasi halausta antaessaan kullanvärisen luomivärini jota oli itse käyttänyt trullimeikkiinsä. Tytär ilahtui suunnattomasti;

"Äiti, sä näytät ihan noidalta! Meetkö säkin virpomaan?"

4 kommenttia:

  1. At miten herkullisen näköinen pasha! Kiitos reseptistä, tätä on testattava. Iloista pääsiäisen odotusta teidän jengille <3

    VastaaPoista
  2. Ihana tuo teidän hylly! Heti piti alkaa miettiä mihin meidän pääsiäiskarkit voisi laittaa esille.

    -Susanna Colour Outside the Lines

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. :) Meillä oli vastaavanlainen karkkibuffet vauvan nimiäisissä - mie tykkään pitää kaiken makaroneista sokereihin näkösällä noin. ;)

      Poista

Jätä risuja, ruusuja, terveisiä, toiveita, linkkivinkkejä -
jokainen kommentti on kullanarvoinen. :)