14.12.2015

SIIRAPPISULKEISET


Toiminnalliset Joulukalenterit polkaistiin meidän perheessä vinhasti vauhtiin tänäkin vuonna. Olemme ehtineet esimerkiksi paistaa torttuja, käydä kirjastossa, osallistua tonttuiltaan, pitää elokuvaillan (Inside Out oli aivan loistava!), sekä tehdä glögiretken merenrantaan isovanhempien seurassa. Viime viikonloppuna oli vuorossa piparkakkujen leivonta. :)


Täkäläisistä ruokakaupoista ei saa kananmunatonta piparkakkutaikinaa suoraan pakastealtaasta 
(valmiiksi leivottuja keksejä on onneksi saatavilla senkin edestä), joten päätin ensimmäistä kertaa elämässäni tehdä taikinan aivan itse Chocochilin helpolta ja nopealta vaikuttavan vegaanisen piparkakkuohjeen mukaan. Taikinan keittely sujuikin ihmeen sulavasti vauvero lonkalla keikkuen, ja lopputulos oli kyseisen sekoituslusikkaan käsiksi päässeen apukokin mielestä "Nam-nam-nam-nam". (Vauvero usutti silmän välttäessä perheen koirankin maistamaan, ja jatkoi sitten tyytyäisenä saman lusikan lipomista... Yäääk!)




Taikinan levättyä muutaman yön yli se kaulittiin suuuureksi levyksi neljän leipojan ulottuville. Yhtä hermoromahdusta ja lukemattomia kuuroille korville kaikuneita ohjeita myöhemmin mukelot pääsivät työhön. Olin tainnut 
lorauttaa taikinaan hieman liikaa kaurakermaa sillä se oli melko vetelää - mutta onneksi leipomukset onnistuivat vallan hyvin kunhan vaan teki pipareista hieman paksumpia. Erityisesti esikoisen loihtimat kiehkurat ja koukerot ihastuttivat, ja osa perhosista pääsee lahjapakettiin. Lopputaikinasta muotoiltiin vielä glögimukiin dipattavaksi tarkoitettuja tikkuja, mitkä koristeltiin tosi värikkäiksi. 



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä risuja, ruusuja, terveisiä, toiveita, linkkivinkkejä -
jokainen kommentti on kullanarvoinen. :)